Бившият финансов министър Симеон Дянков все се още вижда шанс за

...
Бившият финансов министър Симеон Дянков все се още вижда шанс за
Коментари Харесай

Дянков: Бюджетът трябва да влезе в Народното събрание до края на тази седмица

Бившият финансов министър Симеон Дянков все се още вижда късмет за сформиране на постоянно държавно управление между ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи и Български напредък. Пресечната точка за обединяването на партиите би трябвало да е бюджетът и влизането в Еврозоната, уточни Дянков.

Бюджетът би трябвало да влезе в Народното събрание до края на седмицата, настоя той пред bTV.

Според него България от ден на ден се отдалечава от Еврозоната и това ще стане, в случай че няма признат бюджет за следващата година и се влезе със остарелия през 2023 г. Ако не се събере болшинство в дясно, ще стане едно наддаване, а заплахата е като се стартира от ляво да се дават обещание неща, с които България ще влезе в дългова спирала в миг, в който се подвигат лихвите на всички места по света, посочи някогашният финансов министър.

При този недостиг от 6.6% до края на годината би трябвало да се усилят налозите, счита Дянков.

Той определи бюджет 2023, препоръчан от служебното държавно управление, като един бюджет на разточителството и прахосничеството. Дянков добави, че в случай че в допълнение започне да се наддава за повече средства за всичко, дефицитът ще стане още по-голям и като нищо ще стигнем до 10% недостиг.

Ако не дойдат и средствата от Плана за възобновяване и резистентност, ще ни чака още по-голям недостиг, предизвести Дянков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР